Ποιός είναι ο Έλληνας σεφ που μαγειρεύει για τον Ομπάμα;

Ποιός είναι ο Έλληνας σεφ που μαγειρεύει για τον Ομπάμα;
Λέγεται Χρήστος Μπισιώτης και είναι ένας από τους σεφ του Λευκού Οίκου. Είχε σε ηλικία μόλις 12 ετών, την πρώτη του επαφή με την κουζίνα, ενώ η γιαγιά του ήταν η έμπνευση για την ενασχόληση του με τη μαγειρική.

Φοίτησε στη Σχολή Μαγειρικής ΟΤΕΚ Αναβύσσου για δύο χρόνια. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργαζόταν ήδη σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αθήνας.

Σε ηλικία 18 ετών αποφάσισε να «ανοίξει» τα φτερά του για την «μητρόπολη» των εστιατορίων, τη Νέα Υόρκη.

Δούλεψε δίπλα σε καταξιωμένους σεφ με αστέρια Michelin, όπως ο Τόμας Κέλερ, στο εστιατόριό του στο Μανχάταν «Per se», με τη Μίνα Νιούμαν στο «Edison Ballroom» και σε πολλά διάσημα ελληνικά εστιατόρια, όπως το «Αύρα» και το «Κελάρι».

Συνεργάζεται με το εστιατόριο «Eataly» ως chef de cuisine. Παράλληλα, επιβλέπει και τα οχτώ εστιατόρια του Μάριο Μπατάλι με 370 άτομα προσωπικό.

Το 2012 έρχεται η συνεργασία με τον Λευκό Οίκο.

«Είναι ενα από τα πιο ωραία πράγματα που έχω ζήσει πάνω στην καριέρα μου το να μπορώ να μαγειρεύω στο Λεύκο Οίκο . Ήταν ένα από τα όνειρά μου και πραγματοποιήθηκε. Από έκει και πέρα προχωράς για καινούργια πράγματα γιατί ειδικά πάνω στον τομέα της μαγειρικής η εξέλιξη είναι συνεχιζόμενη και πρέπει να είσαι μέσα στο παίχνιδι. Εγώ  βοηθάω την Executive Chef του Λευκού Οίκου στις εκδηλώσεις που γίνονται και το μενού το καθορίζει εκείνη» δήλωσε στο ellines.com.

Έχει μαγειρέψει για την οικογένεια του Μπάρακ Ομπάμα και του Μπιλ Κλίντον αλλά και για πολλούς αστέρες του Χόλιγουντ όπως η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Αντόνιο Μπαντέρας, η Πατρίσια Φιλντ, η Τζέσικα Άλμπα.


Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...