DETROP: Κρήτη και Κύπρος «παντρεύουν» τα προϊόντα τους


Με ένα δημιουργικό «πάντρεμα» των κορυφαίων προϊόντων της Κρήτης και της Κύπρου συμμετέχουν στην 22η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων – Εξοπλισμού - Συσκευασίας DETROP τα Επιμελητήρια Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ελαιόλαδο, ελιές, σαπούνια, μπαχαρικά, πορτοκάλια, αβοκάντο, γκρέιπ φρουτ, αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, οίνος, ζιβανία και τυροκομικά προϊόντα δίνουν μια μικρή μόνο γεύση της πλούσιας παραγωγής των δύο νησιών, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Με την υψηλή ποιότητα, τα μοναδικά αρώματα και τον αστείρευτο πλούτο της κρητικής γης και της κυπριακής φύσης, 34 επιχειρήσεις (26 από την Κρήτη και 8 παραγωγοί οίνου από την Κύπρο) θα προβάλουν κατά τη διάρκεια της DETROP τα προϊόντα τους και τον απαράμιλλο χαρακτήρα της τοπικής τους παραγωγής.

Μια σημαντική δράση εξωστρέφειας αποτελεί και η συμμετοχή των κρητικών και κυπριακών επιχειρήσεων στην 22η DETROP, στο πλαίσιο του έργου «ΣΥΝΕΡΓΩ», που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013. Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου κατά 20%.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής των 5 Επιμελητηρίων στην 22η DETROP θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου εκδήλωση στο Περίπτερο 13 (17:00-19:00), κατά την οποία θα προσφερθούν εδέσματα και αντιπροσωπευτικά πιάτα της κρητικής και κυπριακής κουζίνας, που θα ετοιμάζονται στον χώρο από Κρητικό chef.

Σημειώνεται ότι το εκθεσιακό δίδυμο DETROP&ΟΕΝΟS ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη, 7 Μαρτίου (11.00-19.00) στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσεις έως και την Κυριακή, 10 Μαρτίου, με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων. Η έκθεση είναι ανοιχτή μόνο για επαγγελματίες.
http://www.typosthess.gr

Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...