Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Το 2016 οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Το 2016 οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις
Διάλογο με τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις για την αλλαγή του καθεστώτος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών σχέσεων - που προέβλεψε ότι θα «κλειδώσει» σε συνεννόηση με τους θεσμούς μετά τη ψήφιση του Ασφαλιστικού, δηλαδή όχι πριν από τα τέλη του 2015 - υποσχέθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος στη χθεσινή συνάντησή του με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο υπουργός υπογράμμισε την κυβερνητική απόφαση να καταστεί «ευρωπαϊκό ζήτημα» η αλλαγή του εργασιακού και πρότεινε τη συγκρότηση τετραμερούς επιτροπής που θα διαπραγματευτεί, παράλληλα με τους θεσμούς, την προσαρμογή στις «καλές ευρωπαϊκές πρακτικές».

«Η ΓΣΕΕ δεν θα νομιμοποιήσει μνημονιακές πολιτικές με άλλοθι προσχηματικούς διαλόγους» δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευ. Μουτάφης σε αντίθεση με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων οι οποίοι δήλωσαν την πρόθεση συμμετοχής τους στη διαδικασία αναθεώρησης του υφιστάμενου πλαισίου αγοράς εργασίας σε συνάρτηση με τη λήψη μέτρων για τη μείωση των εισφορών και την πρόβλεψη κινήτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης.


Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...