ΠΡΟΣΟΧΗ: Το φως από το φλας της φωτογραφικής μηχανής τύφλωσε μωρό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το φως από το φλας της φωτογραφικής μηχανής τύφλωσε μωρό.

Ένα μωρό τριών μηνών από την Κίνα έχασε την όρασή του όταν μια οικογενειακή φίλη ξέχασε να απενεργοποιήσει το φλας της φωτογραφικής μηχανής όταν τράβηξε το μωρό από πολύ μικρή απόσταση. Όπως αναφέρει η justnaturallife.com, μετά από λίγη ώρα, οι γονείς παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την όραση του μωρού και επισκέφθηκαν ένα οφθαλμίατρο.

Ο γιατρός διέγνωσε ανεπανόρθωτη βλάβη από το φλας της κάμερας. Το αριστερό του μάτι, είχε υποστεί μερική ζημιά, ενώ στο δεξί μάτι υπήρχε ολική τύφλωση. Αποφάνθηκε ότι η ζημιά ήταν μόνιμη και δεν μπορούσε να αποκατασταθεί με χειρουργική επέμβαση,

Το ισχυρό φως του φλας της κάμερας, είχε καταστρέψει τα κύτταρα της ωχράς κηλίδας. Η ωχρά κηλίδα είναι το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδή, ένα λεπτό στρώμα φωτοευαίσθητων νευρικών κυττάρων και ινών που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οφθαλμού. Είναι υπεύθυνη για την κεντρική όραση και μας επιτρέπει να βλέπουμε με μεγάλη ευκρίνεια έτσι ώστε να αντιλαμβανόμαστε τις λεπτομέρειες της εικόνας. Εάν η ωχρά κηλίδα υποστεί βλάβη, τότε η όραση γίνεται θολή, η κεντρική όραση αποδυναμώνεται ή ακόμη χάνεται.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα παιδιά είναι ευαίσθητα σε έντονο φως μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών, διότι η ωχρά κηλίδα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως μέχρι τότε.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μωρά κλείνουν ενστικτωδώς τα μάτια τους όταν εκτίθενται στο φως. Ωστόσο, μόνο κλάσματα του δευτερολέπτου από ένα ισχυρό φως, αρκούν για να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στα μάτια τους.

Δεν ξέρουμε αν η παραπάνω ιστορία είναι αληθινή. Άλλες ιστοσελίδες πάντως, αμφισβητούν την πραγματική ύπαρξη του γεγονότος, αφού όπως ισχυρίζονται, αυτό αναδείχτηκε από μια αναξιόπιστη εφημερίδα στην Κίνα, χωρίς να αναφέρει ονόματα ή αλλά πραγματικά στοιχεία,  τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τα μωρά από το φλας της φωτογραφικής μηχανής.
Εσείς πάντως, καλού - κακού, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...